Devátý Bernard Pub byl otevřen v Hradci Králové

06.02.2024AtBars

Sportpark v hradecké městské části Třebeš se stal místem pro v pořadí patnáctý franšízový podnik Bernard. Už dříve oblíbená restaurace prošla proměnou a v lednu byla otevřena s novým interiérem i nabídkou pod názvem Bernard Pub U Viktora.

Franšízových podniků humpoleckého pivovaru Bernard je aktuálně patnáct, jeden z nich se nachází na Slovensku a dva ve Španělsku. Šest Bernard Barů se zaměřuje především na nápoje a jídla převážně z grilu a barovou kuchyni, devět Bernard Pubů má i plnohodnotnou kuchyni. „Bernard Pub je značková stylová restaurace, kde pivo čepuje a podává zaškolený a zkušený personál. Kvalitu provozovatel pravidelně konzultuje se zástupci pivovaru,“ popisuje koncept franšízové sítě obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek. Podniky sice spojuje značka piva, vzhled a kvalita sortimentu, dva stejné provozy mezi nimi ale nejsou. Jde totiž o tzv. měkkou franšízu, která podnikům nediktuje centrálně, co vařit a od koho nakupovat suroviny nebo třeba jaké nealkoholické nápoje hostům nabízet.

Přesně touto cestou se vydali i provozovatelé restaurace situované v královehradeckém areálu Sportpark. „S kamarádem, který je kuchař, jsme se do provozování restaurace pustili v roce 2022. Miluju jídlo, ale v kuchyni je pánem on, já se věnuji provozu. Pomohlo nám to, že v roce 2022 povolilo sevření protiepidemických opatření, ale není to ten hlavní důvod, který k nám návštěvníky přivádí i teď,“ ohlíží se zpátky Viktor Macura, který prostředí sportoviště dobře zná jako dřívější trenér a rozhodčí, ale také jako dlouholetý hráč tenisu. Jedním z prvních kroků, který po převzetí restaurace udělali, byla výměna dodavatele piva – jejich volba padla na Bernard. „Když jsme tu začínali, byla to jasná volba. Dobře jsme udělali,“ dodává Viktor Macura.

Nyní, po roce a půl, se spolupráce s humpoleckým pivovarem ještě prohloubila. V lednu restaurace otevřela s novým interiérem a pod názvem Bernard Pub U Viktora. První Bernard Pub ve východních Čechách nově nabízí čtyři druhy piva Bernard, na pátém kohoutu budou rotovat speciály humpoleckého pivovaru. Kuchyně připravuje jak tradiční česká jídla a speciality k pivu, tak lehčí menu pro sportovce.

@mohlo by vás zajímat