Mattonka se hlásí k suchému únoru drinkem Sucháč

01.02.2024AtBars

Přispět svým dílem k iniciativě Suchej únor se rozhodla i Mattoni. Má podobu koktejlu Mattoni Sucháč, který pro karlovarskou minerální vodu a samozřejmě s jejím využitím vytvořil zkušený barman Vítězslav Cirok.

Oslovit ke spolupráci právě Vítězslava Ciroka se Mattonka rozhodla hned z několika důvodů. Kromě toho, že jde o zkušeného barmana s mezinárodním renomé, jenž navíc působí ve stejném městě, konkrétně v karlovarském Grandhotelu Pupp a tamním Becher’s Baru, je Víťa i předloňským vítězem národního kola soutěže Mattoni Grand Drink, jež se letos na začátku května uskuteční už popětadvacáté, a na následném mistrovství světa v přípravě nealkoholických nápojů skončil druhý.

Pro Suchej únor Víťa s minerální vodou Mattoni namíchal drink pojmenovaný jednoduše – Mattoni Sucháč. Jeho základem je 70 ml perlivé Mattonky doplněné o 15 ml bezinkového sirupu, 40 ml šťávy ze zeleného jablka, 10 ml limetové šťávy a 10 ml šťávy z řapíkatého celeru. Sirupy a šťávy se spolu s ledem důkladně promíchají v šejkru, poté se drink scedí do sklenky na led, dolije minerálkou a promíchá lžící. Jako ozdoba slouží plátek jablka spolu s jedlou květinou.

Koktejl Mattoni Sucháč byl zamýšlen jako most mezi zimní a jarní sezonou, tedy obdobím útlumu a probouzení. Kombinuje v sobě běžné a snadno dostupné suroviny, které mají zároveň pozitivní vliv na lidský organismus – výsledný drink je bohatý na minerální látky a antioxidanty a má posilující účinky na imunitu.

@mohlo by vás zajímat