Součástí ocenění Strážce Hořkosti je i soudek s pivem

16.05.2023AtBars

K ocenění Radegastův Strážce Hořkosti, jehož prvním držitelem se vloni stal Karel Loprais, patří rovněž soudek s pivem z ležáckého tanku, jenž nese jméno oceněného. Nošovický pivovar ho nyní slavnostně předal jeho synovci a úspěšnému závodníkovi Aleši Lopraisovi.

Pivovar Radegast se rozhodl jednou ročně udělovat ocenění Radegastův Strážce Hořkosti. „Budeme vybírat takové osobnosti, které si své místo na světě musely vybojovat a nikdy se nevzdávají, když jde do tuhého. Chceme oceňovat jejich každodenní život, který je bohudík někdy i hořký,“ objasňuje manažer značky Radegast Petr Klíma. Součástí ocenění je rovněž pojmenovaní ležáckého tanku po vybrané osobnosti, která zároveň obdrží symbolickou várku piva.

Držitelem premiérového ocenění Radegastův Strážce Hořkosti 2022 se stal in memoriam šestinásobný vítěz Rallye Dakar a velký regionální patriot Karel Loprais. „Ocenili jsme člověka, který měl za sebou nejen úspěchy, ale který se musel v životě postavit i větším či menším překážkám,“ zdůvodňuje tuto volbu manažer Pivovaru Radegast Ivo Kaňák. K ceně, kterou už dříve od zástupců pivovaru převzal synovec automobilové legendy Aleš Loprais, jenž je sám úspěšným závodníkem, patří rovněž dřevěný soudek s pivem stočeným z ležáckého tanku Karla Lopraise, který mu byl slavnostně předán nyní. „Připijeme si jím s jeho přáteli a kamarády ve Frenštátu pod Radhoštěm,“ dodává Aleš Loprais.

@mohlo by vás zajímat