Pod novým menu PRU58 je podepsán i Mr. G

12.09.2023AtBars

Restaurace PRU58, kterou před dvěma lety v pražských Holešovicích otevřel Štěpán Návrat, si pro hosty připravila nové menu. Podepsána je pod ním i čerstvá posila restaurační kuchyně – šéfkuchař s australskými a britskými kořeny Greg Haynes, jemuž v týmu přezdívají Mr. G.

I když za podobou nového menu restaurace PRU58 stále stojí její majitel a executive chef Štěpán Návrat, významnou měrou se na jeho tvorbě podílel také nový šéfkuchař Greg Haynes. Na gastronomické scéně není žádným nováčkem, v Austrálii, odkud pochází, pracoval například jako executive chef sydneyské resturace Boathouse. V České republice působil v Aromi, záhy ale rozjel svůj vlastní projekt Scud nabízející jednotlivcům i firmám služby privátního šéfkuchaře.

Gregovou doménou je thajská kuchyně, a tak se v kuchyni restaurace PRU58, která hostům nabízí asijské pokrmy postavené na lokálních surovinách, cítí jako ryba ve vodě. Spolu se Štěpánem pro hosty přes léto vyladili nové podzimní menu. Hosté v něm najdou výčet malých a středně velkých pokrmů, počítá se s tím, že si jich hosté objednají více a budou je sdílet. Většina z nich nese název vystihující jeho složení či chuť dvěma slovy – třeba Tatarák a kardamon, což je kombinace hovězí svíčkové se spálenou bramborou ochucená kardamomovým olejem. Adeptem na bestseller je podle šéfkuchařů pokrm pojmenovaný Křepelka a rendang, na jehož chuti se dál podílí například kokos, kari a koji, nebo Krab a laksa v podobě tempury z měkkoschránkového kraba ozvláštněné kokosem a bylinkami.

@mohlo by vás zajímat