Coffeenek mění výběrovou kávu na nektar i likér

14.09.2023AtBars

Už bezmála rok pracuje na svém stále se rozšiřujícím portfoliu česká firma Coffeenek Café. Své odběratele nejprve oslovila kávovým nektarem v několika příchutích, pustila se ale i do dalších výrobků s jeho využitím a ve spolupráci s barmany vytvořila také likér.

Coffeenek Café v říjnu loňského roku založili Julius Horvát a Jiří Borůvka, kteří se rozhodli zúročit své zkušenosti z gastronomie ve vlastní firmě. Jméno dostala podle jejich hlavního produktu, jímž je kávový nektar neboli coffee nectar. Jde o tekuté sladidlo vyrobené ze třtinového cukru a espressa připraveného z výběrové kávy, a to bez přídavku umělých dochucovadel, konzervantů a „éček“ obecně. Vyrábí se v šesti příchutích – natural, chilli, skořice, vanilka, růže a nejnověji ještě kokos. Zamýšlený je primárně pro ochucení kávy, využití ale najde také v kuchyni, zejména při přípravě sladkých pokrmů a dezertů, hodí se však i do BBQ omáček.

U různých příchutí se ovšem výrobci nektaru nezastavili. Využívají jej také pro své další produkty, k nimž patří Ledová káva Coffeenek, jež je k mání i ve skořicové variantě, kávový kefír a kávový tvaroh. Mléčné výrobky pro Coffeenek připravuje farma situovaná v Tehově nedaleko Říčan. Používá na něj mléko obsahující A2 beta kasein, a tak je mohou konzumovat i lidé s intolerancí na mléčnou bílkovinu kasein.

V barovém prostředí najde své místo další položka z produkce Coffeenku – Coffee Likér. Vyvinut byl ve spolupráci s barmany a jeho ambasadorem se stal Marek Šimůnek, jenž je součástí týmu pražského baru L’Fleur. „Náš kávový likér má intenzivní chuť, díky níž se skvěle uplatní nejen jako digestiv, ale také jako součást míchaných nápojů. Já sám z něj rád míchám třeba Coffee Delight, v němž kombinuji 40 ml likéru Jägermeister Manifest, 20 ml našeho kávového likéru, 10 ml Coffeenku s kokosovou příchutí a pomerančovou espumu. Pracovat s ním samozřejmě mohou ale i kuchaři a cukráři,“ říká s tím, že kromě základní kávové verze, která má 17 % alkoholu, Coffeenek produkuje ještě vaječnou variantu svého likéru, jež se do popředí dostane hlavně v předvánočním období.

Marek se o propagaci nové značky stará mimo jiné i v sezonním espresso baru, který má společnost Coffeenek Café na střeše obchodního centra Galerie Harfa v pražských Vysočanech. Brzy ale otevře i svůj kamenný podnik, a to přímo v centru Prahy v Žitné ulici.

@mohlo by vás zajímat