Listopadovou limitku Proudu bude zdobit knírek

19.10.2023AtBars

Plzeňský experimentální pivovar Proud naváže na loňskou spolupráci s Nadačním fondem Muži proti rakovině. Symbolickým knírkem na limitované edici nealkoholického piva Proovan se přihlásí k Movemberu a na konto fondu půjde i část výtěžku z jeho prodeje.

Nadační fond Muži proti rakovině v České republice realizuje celosvětovou osvětovou kampaň Movember, která se zaměřuje především na prevenci rakovina prostaty a varlat. Cílem je zvýšení povědomí o těchto nemocech a o potřebě včasné detekce. „Já osobně jsem kampaň Movember poprvé zaznamenal v roce 2013. Tehdy jsem byl v Prazdroji necelý rok na stáži, aktivní v mnoha směrech, a tak jsem založil tým Knírači z Prazdroje. Z něj se vloni stal tým Proud in Movember, kterému se podařilo vybranou částkou zařadit na 7. místo mezi týmy z celé republiky,“ ohlíží se zpět ředitel pivovaru Proud Michal Škoda.

Letos půjde Nadačnímu fondu Muži proti rakovině 5 Kč z každého v listopadu prodaného půllitru nealkoholického piva Proovan. Týká se to nejen limitované edice, jež má na etiketě knírek, který je symbolem Movemberu, ale i piva čepovaného. „Láhve s limitovanou etiketou s knírkem máme připravené k distribuci všem našim partnerům a spolupráci nabízíme i dalším firmám. Jsme schopní například zavézt láhve na Movember setkání a různé pracovní akce,“ dodává Michal Škoda.

Proovan je inspirován pivním stylem IPA, charakterizuje ho příjemná vůně po chmelu a lehká sladová chuť. Jde o druhé nejprodávanější pivo ze stálé nabídky Proudu, takže lze předpokládat, že se pro Nadační fond Muži proti rakovině podaří shromáždit zajímavou částku. O jejím přerozdělení rozhoduje grantové řízení, které nadační fond každý roj vyhlašuje a přihlásit se do něj může jakékoliv urologické nebo uroonkologické pracoviště z celé republiky. „My jim pak následně pomáháme s přístrojovým vybavením. Zároveň se věnujeme medicínskému i psychologickému poradenství, vydáváme publikace pro pacienty a jejich rodinné příslušníky, podporujeme výzkum i stáže mladých lékařů,“ dodává Jiří Hofreitr z Nadačního fondu Muži proti rakovině.

@mohlo by vás zajímat