60 vteřin s Pavlem Sochorem

12.11.2023Ondra Hnilička a Bára Urbanová

K hlavním lákadlům nedávno otevřeného pražského gastronomického komplexu Alma patří restaurace s otevřenou kuchyní a barem, jehož manažerem je Pavel Sochor. Tím dalším je pak klub situovaný v suterénu, který se stal kulisou pro natáčení podzimní série 60 vteřin. A jedna z jejích minut patří právě Pavlovi…

Sedmatřicetiletý Pavel Sochor pochází z malé vesnice nedaleko středočeské Dobříše. Jako dítě chtěl být hokejovým brankářem, nakonec ale vystudoval obchodní akademii v pražské Dušní ulici. Barmanství se věnuje deset let a na kontě má i dvě velmi zajímavé zahraniční zkušenosti – dva roky pracoval v londýnském Oblixu, jenž je situován ve 32. patře mrakodrapu The Shard, a pak ještě další dva roky ve skotském Edinburghu v baru Panda & Sons. „Odcestovat do Británie bylo tehdy z mé strany hodně spontánní rozhodnutí. Chtěl jsem zkusit něco, čeho jsem se obával,“ ohlíží se zpátky.

Ve Velké Británii Pavel kromě osobních a profesních zkušeností získal ještě něco důležitého navíc. „Potkal jsem tam svou ženu Marion, která pochází z Francie, konkrétně z krásné Bretaně. Poznali jsme se v Oblixu, je totiž taky z gastra,“ dává nahlédnout do svého soukromí. Společně se v roce 2016 vrátili do Prahy. Původně měli v plánu otevřít si něco vlastního, nakonec se ale situace vyvinula trochu jinak, a to zdaleka nejen proto, že se stali rodiči dvojčat. Pavel prošel několika projekty, pracoval například pro Manifesto či Le Caveau, až nakonec před čtyřmi lety zakotvil pod křídly restaurační skupiny Kro, pod níž patří i nedávno otevřená Alma. Marion pracuje pro Ema espresso bar.

Alma se pro Pavla stala další profesní výzvou, měl možnost být už u její výstavby, a navrhnout tak bar prakticky od A až po Z. V mezičase sbíral také další soutěžní zkušenosti a rozšiřoval si obzory četbou knih. Chvilky relaxace má spojené s cestováním, živou hudbou a sportem a také s okamžikem, kdy děti večer konečně usnou. A jak se udržuje v kondici? „Sportem a občasnými meditacemi,“ říká. „Každý den se snažím dělat kliky. Občas je jich víc, občas míň,“ dodává. Podle kolegů je prý ale dělá co půlhodinu…

video: Ondra Číhal

@poslední příspěvky

@newsletter

Fields marked with an * are required

Vyplněním uvedených polí a kliknutím na „přihlásit“ udělujete AtBars Spirit, s.r.o., souhlas se zpracováním osobních údajů, jež bude provedeno dle platné legislativy.

@mohlo by vás zajímat