60 vteřin s Janem Marešem

10.12.2023Ondra Hnilička a Bára Urbanová

Barman pražského baru Bonvivant’s CTC Honza Mareš před časem zmizel z lokální barové scény, aby si vyzkoušel, jaké to je být součástí té mezinárodní. Barmanství ale není jedinou profesí, v níž se realizuje. Věnuje se také herectví. Znát to ostatně bylo i během několika desítek vteřin, které strávil před naší kamerou…

Honza Mareš se narodil před pětatřiceti lety v Praze, kde také vyrůstal. „Jsem sídlištní fena,“ říká o sobě. Jako dítě chtěl být sportovním komentátorem, nakonec se ale přihlásil na hotelovku a po jejím absolvování krátce zvažoval, že bude studovat dál. „Na vysokou jsem nastoupil a hned zase vystoupil,“ glosuje toto období.

Za bar Honzu přivedla touha být kreativní. Úplně poprvé se za něj postavil zhruba před dvanácti lety v pražském hotelu Kempinski. Po Two Steps následovaly ještě další známé podniky jako Black Angel’s, Public Interest nebo dnes již zavřený Martinez. Nechybí mu ovšem ani zahraniční zkušenosti. „Byl jsem rok v Kodani a předtím ještě krátce v Londýně a Salzburgu,“ říká a pokračuje: „Pak jsem se vypravil do Osla. Chtěl jsem se tam podívat a vidět se s Tomášem Ricciardim. Když jsem zjistil, že přátel z Prahy je tam mnohem víc, rozhodl jsem se zůstat. Nakonec z toho byly dva roky, během nichž jsem pracoval v Bettole.“ Nyní už je nějakou dobu zpět v České republice a barové útočiště našel na Vinohradech v Bonvivant’s CTC.

Posledních pět let se Honza aktivně věnuje také herectví, k němuž poprvé přičichl ještě na škole. „Kamarád, který studoval kameru, tehdy potřeboval natočit krátký film a rovnou mi v něm svěřil hlavní roli,“ vzpomíná. Vidět jste ho mohli třeba v roli Marka v reklamě na pohodlné matrace jistého švédského obchodního domu, ale také v celé řadě filmů a seriálů, k nimž patří například Chlap na střídačku, The Lucky Man, Polda nebo Odznak Vysočina. Natočeno toho má ale o poznání víc. „Na uvedení čeká například Král Šumavy, v němž hraju agenta, ale taky Avenue with the Giants, ve kterém jsem ztvárnil jednu důležitou postavu, a seriál Interview with Vampire,“ dává hned několik příkladů a pokračuje: „Dál chodím po castingách a taky píšu námět na hororovou komedii.

A Honzovy koníčky? „Rád spím, koukám na filmy anebo si čtu, ale to v poslední době bohužel nestíhám,“ říká. Pochopitelným vysvětlením nedostatku času je i bezmála roční syn, kterého má s partnerkou Martinou, jež je filmovou producentkou. Jmenuje se Toníček, ale přezdívají mu Tuňáček. A Honzova předsevzetí do blížícího se nového roku? „Za barem pohostit hosty pokaždé tak, aby na svou návštěvu u nás vzpomínali a rádi se vraceli. Chtěl bych se ale taky prosadit ve filmové branži. A začít znovu posilovat…,“ uzavírá.

@poslední příspěvky

@newsletter

Fields marked with an * are required

Vyplněním uvedených polí a kliknutím na „přihlásit“ udělujete AtBars Spirit, s.r.o., souhlas se zpracováním osobních údajů, jež bude provedeno dle platné legislativy.

@mohlo by vás zajímat