Moebius přivítá jaro s hosty z Mexika a Argentiny

26.02.2024Bára Urbanová

Italský Milán je především městem módy a designu, v březnu, kdy se zde odehraje oborový veletrh Mixology Experience a s ním spojený Mixology Week, se ale stane také městem koktejlů. Hodně se toho bude dít i přímo v podnicích, třeba takový Moebius ovládnou barové týmy z obou amerických kontinentů.

Třetí ročník oborového veletrhu Mixology Experience bude probíhat od 17. do 19. března v multifunkčních prostorách Superstudia Maxi, jež vzniklo před třemi lety rekonstrukcí milánské továrny na železo a ocel. Na programu má přednášky, semináře a workshopy, stejně jako degustaci nejrůznějších produktů na stáncích vystavovatelů a drinků na hlavním baru. O koktejlech je ovšem hlavně Mixology Week, jenž patří k doprovodnému programu a letos potrvá od 14. do 19. března. Zapojí se do něj celkem dvaatřicet barů, například 1930, jemuž v loňském žebříčku The World’s 50 Best Bars, patřilo 42. místo.

K podnikům, které si pro Mixology Week nachystaly něco speciálního, patří Moebius, bar s bistrem a restaurací situovaný na Via Alfredo Cappellini v centru Milána. Hosté si do něj běžně chodí vychutnat skvělé koktejly a víno v doprovodu tapas nebo i finedinigové večeře připravené michelinským šéfkuchařem Enricem Croattim, v pondělí 18. března ale dostanou možnost ochutnat ještě něco navíc. Tým Moebiusu v čele s jeho majitelem Lorenzem Quercim v tento den pořádá Spring Party hned s několika význačnými hosty. Zatímco z Mexico City na jejich pozvání do Milána dorazí José Luis Leon z baru Licorería Limantour, který v loňském žebříčku World’s 50 Best Bars skončil na 7. místě, z Buenos Aires přiletí Ines De Los Santos z baru CoChinChina (26. místo ve 50 Best), Tato Giovannoni z Floreríe Atlántico (30. místo ve 50 Best) a Mona Gallosi z Punto Mona. Drinky se budou míchat mimo jiné i z Campari, které je partnerem jarní party, a o hudební doprovod, jenž k atmosféře Moebiusu rovněž neodmyslitelně patří, se postará DJ Hiorrana.

Vstupenky v ceně 50 eur, jež zahrnují večeři a dva drinky v čase od osmi večer do deseti, jsou již v prodeji. Dorazit je možné ale i po půl jedenácté „jen“ na drinky, vstupenka na tuto část programu stojí 30 eur. Hosté z obou amerických kontinentů a místní barmani v čele s Giovannim Allariem je budou míchat až do dvou v noci.

@mohlo by vás zajímat