V soutěži s portským Graham’s jde o tisíc eur

11.03.2024AtBars

Jen do 20. března se mohou barmani a barmanky z České republiky přihlásit do soutěže s tradiční značkou portského Graham’s. Zadání se ovšem točí kolem dvou jejích inovativních variací Blend No. 5 a Blend No. 12. Ve hře je letenka na mezinárodní finále a v něm pak šek na 1000 eur.  

Graham’s Blend Series Cocktail Competition je určena profesionálním barmanům a barmankách. Jejich úkolem je vytvořit originální drink s využitím jedné ze dvou loňských novinek – Graham’s Blend No. 5 White Port, jež se vyznačuje příjemně ovocně-květinovými tóny, nebo Graham’s Blend No. 12 Ruby Port, které je charakteristické tóny bobulového ovoce. Ten pak 14. dubna v časovém limitu deseti minut namíchají porotě, jež kromě chuti koktejlu, jeho vzhledu i vůně a toho, do jaké míry dává použitému portskému vyznít, posoudí také míru kreativity a invence soutěžícího a jeho barmanské dovednosti.

Vítěz národního kola obdrží 4,5 l Graham’s 10 Year Old Tawny Port a letenku do Porta, kde ho 19.–22. května čeká globální finále. O vítězství se v něm utká se zástupci dalších šestnácti zemí, kromě domácího Portugalska bude mít v mezinárodním klání své zastoupení například Velká Británie, Rakousko, Island, Itálie, Malta nebo třeba Brazílie. Výhra je poměrně lákavá – na globálního vítěze čeká šek na tisíc eur a půlroční zásoba portského Graham’s Blend No. 5 a No. 12 pro jeho domovský bar.

@mohlo by vás zajímat