Doubleshot jde novými obaly víc naproti laikům

13.04.2024AtBars

Česká pražírna výběrové kávy Doubleshot pro svou kávu zvolila nové obaly, které lépe odrážejí to, jak o ní přemýšlí. Nově ji prezentuje mnohem jednodušeji, aby i laik na první pohled věděl, po jaké kávě má s ohledem na své chuťové preference a nároky sáhnout.

„Za čtrnáct let existence Doubleshotu se trh s výběrovou kávou ohromně posunul a povědomí o ní už je tak velké, že nám jednoduše přijde zbytečné našim zákazníkům na každém kroku vysvětlovat, co výběrová káva je. Už bereme za samozřejmé, že chápou, jak obecně chutná, že je dohledatelný její původ, že roli hraje typ zpracování. Teď ji chceme udělat co nejpřístupnější také všem ostatním, kteří prostě hledají chuťově zajímavou kávu, i když třeba o té výběrové nevědí vůbec nic,“ objasňuje změnu designu spoluzakladatel Doubleshotu Jaroslav Tuček a pokračuje: „Upustili jsme například od popisů detailních chuťových deskriptorů, nově na obalech máme jen obecnější chuťové skupiny. Podle naší zkušenosti totiž zákazníci chuťové deskriptory často v kávě nedokázali najít. Vyžaduje to totiž trénované chuťové buňky a některé metody přípravy určité chutě navíc potlačují. Přitom zákazníci možná i trochu pod tíhou trhu nabízejícího kávy ochucené někdy dokonce čekají, že ta chuť z deskriptorů bude dominantní. Proto jsme je nahradili třemi skupinami, které odpovídají základním chuťovým typům.“

Všechny kávy Doubleshotu jsou tak nyní rozděleny do tří chuťových skupin, které mají své barevné označení. Kdo má raději kávy ovocné, sáhne po sáčku s tyrkysovým pruhem. Exotické a šťavnaté chutě se skrývají v sáčcích se zeleným pruhem a klasické sladké a krémové kávy se honosí béžovým pruhem. Důležité je ale i textové označení – filtrovaná káva i espresso totiž mají nově tři stupně kvality. Zatímco směsi Flirt (pro filtr) a Start (pro espresso) slouží jako vstupenka do světa výběrové kávy, komplexnější kávy pro zkušenější nesou označení Farm nebo Era. Nejvyšší kvalitativní stupínek pak představují kávy Extra u espressa a limitované edice u filtru. V nabídce je i káva bez kofeinu.

Doubleshot se chystá dál expandovat za hranice a chce mít jednotný sortiment všude, kde prodává, a tak je jazykem přední strany sáčků angličtina. Česky jsou až doplňující informace na zadní etiketě. Minimalistické pojetí nového designu podtrhuje i absence názvu značky na přední straně obalu, kde se našlo místo pouze pro logo. „Nejdůležitější je káva, ne to, že jsme ji pražili zrovna my. Takže když jsme na přední stranu chtěli dát jen to pro zákazníka opravdu nejdůležitější, došli jsme k tomu, že zrovna slovo Doubleshot není to důležité. Zároveň věříme, že už logo Doubleshotu naši zákazníci poznají i bez textové nápovědy,“ uzavírá Jaroslav Tuček.

@mohlo by vás zajímat